PARTİLİ BAŞKANLAR ŞEHRE YARAMIYOR

209

Kütahya’nın siyasi parti kanadı ile başa geçen belediye başkanları ile kalkınamadığına dikkat çeken Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ali İça, hiçbir partinin kendisine müdahil olmayacağı belediye başkanı olacağına değinerek oy oranlarını sürekli artırdıklarını vurguladı.

Türkiye yerel seçimlere gün sayarken; siyasi partilerin belediye başkan adaylarının yanı sıra bağımsız belediye başkan adayları da kendi seçim süreçlerini yürütüyor. Seyitömer Kömür İşletmelerinden Emekli, 57 yaşındaki Kütahya doğumlu Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ali İça, vaatlerini ve neden bağımsız aday olduğunu açıkladı.

‘BAĞRINDAN ÇIKAN İSİM KÜTAHYA’YI YÖNETSİN’

Siyasi partilerin Kütahya’ya hiçbir şey yapmadığını ifade eden Ali İça, “Bir Kütahyalı olarak bu benim gücüme gidiyor. Bu amaçla aday oldum kazanırsam Kütahya için çalışacağım. Kütahya bugüne kadar hep siyasi parti ile yönetildi bir kere de kendi bağrından çıkan bir isimle yönetilsin istedim.” Dedi. Kendisine yakın hissettiği bir parti olmadığına değinen İçe, partili adaylara tüm partinin müdahil olabildiğini, Kütahya’nın siyasi parti kanadı ile başa geçen Belediye başkanları sebebiyle kalkınamadığını vurguladı.

Başkan adaylarının hepsinin iyi niyetli, çalışkan insanlar olduğunu ama siyasi çatışmalar yüzünden Kütahya’ya hizmet gelmediğini dile getiren İça, politikalarının dürüstlük ve şeffaflık olduğu belirtti. Masa başında değil vatandaşla yan yana olacaklarına dikkat çeken İça, “Masa başında oturmakla bir şey olmuyor sarayda oturan sahayı bilmez.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’nın sorunlarını işaret eden Ali İça, “Kütahyalı bunaldı, ekonomik zorluklar var. Bu yüzden yeşil alanlarımızı artıracağız, piknik alanlarını düzenleyeceğiz. Ankara’da gördüm kıraç alanları piknik alanı haline getirmişler. Kütahya’da da bunu yapmak hedefimiz. Sobran Köyü’nde Sıtkı Usta’nın yerinin olduğu kısma Kütahya’nın yöresel ürünlerinin satıldığı sergilendiği alanlar yapacağız. Orada aynı zamanda bir rıhtım projemiz var. Yellice Dağına bir seyir terası yapma fikrimiz var. Kütahya nefes aldıracak projelerdim bunlar.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’YA DENİZ GELMEZ’

Partili adaylar gibi kendisinin de bir teleferik hayali olduğunu ifade eden Ali İça, “Kütahya Kalesi bir sit alan, oraya yapılamaz. Kütahya’ya deniz gelmez. Bizim yapacağımız teleferik tren garının oradan Yellice Dağına kuracağımız seyir terasına gidilebilecek. Oraya bir sosyal tesis de yapmayı planlıyoruz. Teleferik Yellice Dağından Ok Meydanına, oradan üniversiteye ve Yoncalı’ya gidecek.” dedi.

Şehirdeki trafik sorunlarına değinen İça, geçitlerde sorunlar yaşandığını, kazalar olduğunu belirtti. Zafer kavşağı, istasyon kavşağı, sanayi kavşağına köprü yapıp trafiği rahatlatacaklarını dile getiren İça, Kütahya’daki trafik sorunlarının çözülmesi için öncelikle cezaevinin oradaki çevre yolunun açılması gerektiğini ifade etti.  

TRAFİK YERİN ALTINDAN AKACAK

En büyük projelerinin Kütahya Belediyesinin oradaki battı çıktıdan vazoya kadar trafiği yer altından sağlamak olduğunu açıklayan İça, “Üstüne de trafiğe kapalı yol olacak. Oradaki benzinliğin yanından Laleli Caminin olduğu bölüme karşıya geçiş için bir köprü yapacağız. Kütahya’da ilk kez trafik kadar yoğun bence bunun sebebi Ulu Cami Vazo arasındaki yolun tersine çevrilmesi bu yüzden yolu eski haline çevireceğiz. Böylece Menderes Caddesinde yığılma azalacak.” Dedi. Kabristanlarda vatandaşın cenazesini defnederken yazın kışın zorluk çektiğini açıklayan İça, bunun düzenlemesini yapacaklarını belirtti.

İktidarın, muhalefetin adaylarının seçim çalışmalarına 1-0 önde başladığını dile getiren Ali İça, şu ifadeleri kullandı: “Benim gördüğüm kadarıyla partilerin hepsi zengin. Bizim öyle bir bütçemiz yok kendi çapımızda bir şeyler yaptık. İlk açıkladığımızda yüzde 7, yüzde 10 olan oy oranımızı, kendi çabamla yaptığım seçim çalışmalarıyla yüzde 20’ye kadar çıkardığım düşünüyorum”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *