O TELEFERİK BU ŞEHRE GELECEK

195

Seçimlere günler kala başkan adaylarının tüm benzer projeleri dikkatlerden kaçmıyor. Başkan adayları, atık dönüşüm merkezi, Yoncalı ve Ilıcaya yapılacak sağlık spor turizm merkezleri ve sanayi sitelerine duyulan ihtiyaçta ortaklaşırken görünen o ki başkanlık koltuğuna kim oturursa otursun şehir teleferiğe kavuşacak.

Yerel seçimlere son 5 gün kala vatandaşlar, belediye başkan adayı tercihini yapmak için gün sayıyor. Son düzlükte A’dan Z’ye tüm projelerini kamuoyuna duyuran başkan adaylarının bazı benzer vaatleri ise dikkat çekiyor.

FARKLI İSİMLER AYNI PROJELER

Kütahya’ya vaat edilen benzer projelerin başında teleferik geliyor. Bağımsız başkan adayları da dahil tüm başkan adaylarının projeleri arasından bulunan teleferiğin kişilere göre güzergahı değişiyor. Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık’ın teleferik projesinin Hıdırlık ve Hisar arasına ayrıca Ortaca ile Kirazlıyayla arasına yapılması planlanıyor.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu teleferik projesini Şehir Merkezi ile Hisar Kalesi arasına, CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci Döner Gazino’ya, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir, Sultanbağı’ndan Yellice Dağına, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, çevre yolundan Kent Ormanı’na inşa etmeyi planlıyor.

KİMİN ULAŞIM PROJESİ KAZANACAK?

Başkanların Kütahya’nın ihtiyacı olduğu yönünde uzlaştığı diğer alan ise şehir içi ulaşımda yeni bir alternatifin gerektiği. Alim Işık, bu ihtiyaca Zafertepe Yoncalı arasındaki demiryolu hattını şehirler arası ulaşımda kullanarak çözüm bulacağını vaat ediyor. Kamil Saraçoğlu ise yeni dönemde toplu taşıma ağlarını genişletip, bölgesel ilave seferler ve saat düzenlemeleri yapma sözü verdi. Ahmet Tekdemir’in, Tramvay Projesi ise  Zafertepe’den Laleli Cami’ye, Şehir Hastanesi’nden DPÜ’ye hizmet verecek ve DSİ’nin sulama kanalı üzerinden sağlanacak. Ulaşım sorunları için Trafik Master Planı projesi başlatacaklarını ifade eden Osman Gezgin, Menderes Caddesinde tek istikamet gidiş, Tavşanlı Caddesinin tek istikamet dönüş yapacaklarını açıkladı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN NE SÖYLEDİLER?

Yerel seçimlerin bu seneki en önemli konularından biri olan sokak hayvanları oldu. AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, sokak hayvanları için doğal yaşam alanı ve rehabilitasyon merkezi kurarak  rehabilitasyonu tamamlanan hayvanların popülasyonlarının artmasını önleneceklerini belirtti. CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, hayvan istismarı ile mücadele edeceklerini etkin bir kısırlaştırma aşılama ve tedavi gibi süreci yürüteceklerini vurguladı. Belediye kontrolünde beslenme noktaları kuracaklarını ifade eden Kahveci, sokak hayvanlarının saldırganlaşmalarını engelleyeceklerinin altını çizdi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir ise Sokak hayvanları Yaşam Park Projesi ile hayvanlar için imkanlarla dolu yepyeni bir proje ile sorunu kökten çözeceklerini belirtti. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar, sokak hayvanlarının kısırlaştırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılmayacağını barınak imkânlarının genişletileceğini, bağış toplayan hayvan sever kuruluşların bakım evi kurmakla yükümlü olacağını vurguladı.   

İKİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ YARIŞACAK

Firmaların atıklarını dökmek için harcadıkları maliyete son vermek ve çevresel zararları en aza indirmek için Alim Işık’ın Endüstriyel Atık İleri Dönüşüm Merkezi, Kamil Saraçoğlu’nun Seramik Atık Geri Dönüşüm Merkezi ismini verdiği projeleri ise; iki başkan adayını endüstriyel geri dönüşüm merkezi ihtiyacına farklı şekillerde hizmet edecek.

GERÇEK İHTİYAÇ SANAYİ SİTESİ

Başkanların Kütahya’nın ihtiyacı olduğu yönünde uzlaştığı diğer alan ise şehre Sanayi Sitelerinin kurulması gerektiği. Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Alim Işık Çalca ve Yenibosna’da orta ölçekli sanayi sitesi kuracaklarını ve İnköy sanayi sitesinin ikinci etabını hayata geçireceklerini vaat ederken; Kamil Saraçoğlu ise göreve gelir gelmez Kobi Sanayi sitesini hayata geçireceklerini belirtti. Yeniden Refah Partisi Başkan Adayı Osman Gezgin ise, yapılan yeni sanayi sitesinin bir an önce bitirip hızlı bir şekilde ikinci etap dükkanların daha fazla sayıda ve daha büyük planlanacağını vaat ediyor.

YONCALI VE ILICA’DA BENZER VAATLER

Adayların Ilıca ve Yoncalı’ya dair vaatleri de termal sağlık ya da spora yönelmesi ile benzerlik gösteriyor. Uzun yıllardır turizminde yıldızı parlaması beklenen iki merkezde Alim Işık, Yoncalı Spor Kompleksi ve Belediye Kütahyaspor Sporcu Oteli, Ilıca İzci Kamp Merkezi, Yoncalı Termal Aquapark kurmayı planlıyor. Kamil Saraçoğlu, Ilıca termal şehir projesi ve Yoncalı termal sağlık projesi ile dikkat çekiyor. Eyüp Kahveci, iki merkezin de dönüşüme tabii tutularak sağlık ve turizm cazibe merkezine dönüşeceğini belirtti. Ahmet Tekdemir’in projesi ise Yoncalı’da Bin yatağın altında olmayacak şekilde yepyeni bir FTR Merkezi. lıca’da kamp eğitim merkezi doğa sporlarının yapıldığı kamping projeleri otel projeleri.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *