KÜTAHYA’NIN 56’INCI BAŞKANI YARIN SEÇİLECEK: ADAYLAR GÜÇLÜ SANDIK ADALETLİ

295

Kütahya yarın 56’ıncı Belediye Başkanını seçecek. Tarihinin en çekişmeli yerel seçimlerden birine hazırlanan Kütahya’da adaylar birbirinden güçlü olsa da; son sözü tüm adaylardan daha güçlü olan millet iradesi söyleyecek.

Türkiye’de seçim sandığı, bir yıl dolmadan üçüncü kez kuruluyor. Yarın gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçimleri ile 12 ilçe, 15 belediye ve Kütahya Merkez’de Belediye Başkanını, Belediye Meclis üyelerini, İl Genel Meclis üyelerini, mahalle ve köy muhtarlarını seçecek.

OY VERME İŞLEMİ SABAH 8’DE BAŞLAYACAK

Kütahya’da 433 bin 634 seçmen için kurulan, Bin 709 sandıkta oy verme işlemi yarın saat 8.00’da başlayacak. Vatandaşlar nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK’nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK’nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından öğrenebilecekler. Oy verme işlemi saat 17.00’a kadar sürecek. Oy kullanma ve sayım işlemi boyunca seçim güvenliğini bin 902 personel sağlayacak.

Öte yandan Kütahya, yerel seçimler anlamında son yılların en heyecanlı seçimlerini yaşadı. Kütahya’da son seçimlerde en fazla oy alan beş partinin adayları da güçlü isimlerden oluşuyor. 2019’daki yerel seçimlerden yüzde 38, 68 oy alan MHP’nin Kütahya Belediye Başkan Adayı, Prof. Dr. Alim Işık seçime “Başkan” sıfatıyla çıkıyor.

Son yerel seçimde yüzde 32,25 oy alarak 2004 yılından sonra ilk kez Kütahya Belediyesini alamayan AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı ise Kamil Saraçoğlu ise 2014 yılındaki seçimde mevcut Başkan ve yeniden rakibi olan Prof. Dr. Alim Işık’a karşı kazanmış ve bir dönem Başkanlık koltuğunda görev yapmıştı.

CHP’nin adayı ise 2019 yılındaki adaylığı ile partisinin AK Parti’nin kalesi Kütahya’da yüzde 25,62 gibi büyük bir oy oranına kavuşmasını sağladığı düşünülen Eyüp Kahveci. İYİ Parti Kütahya siyasetine yeni bir soluk getirmesi beklenen, diğer adayların aksine başkanlığı ve adaylığı bulunmayan Ahmet Tekdemir ile oy bekleyecek. 2024 seçimlerinde kilit rol oynaması beklenen Yeniden Refah Partisinin adayı ise genç yaşına rağmen belediyecilik tecrübesi bulunan Osman Gezgin olacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *