‘SEÇİMİN GALİBİ MİLLİ İRADEDİR’

148

Kütahya Belediyesini kazanma hedefimize ulaşamadıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “Her seçimin olduğu gibi bu seçimin de galibi milli iradedir. İl Genel Meclisi’nde hem il merkezi hem de il genelinde birinci parti, Belediye Meclisi’nde 16 koltukla en büyük parti grubu olduk.” Şeklinde konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Kütahya’da son seçime kıyasla Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisinde kan kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) açıklamalar geldi. Seçimin galibinin milli irade olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, 31 Mart seçim sonuçlarının şehre, ilçelere ve beldelere hayırlı olmasını diledi.

‘HER OLANDA MUTLAKA BİR HAYIR VARDIR’

14-28 Mayıs seçimlerinden sonra 9 ay boyunca yerel seçim sınavı için AK Parti kadroları olarak gece gündüz sahada olduklarını ifade eden Önsay, 58bin hane ziyareti yaparak tüm kapıları çalmaya, tüm elleri sıkmaya ve tüm gönüllere girmeye çalıştıklarını belirtti. Mahallede Gezek Var ve Mahalle Bizim Kütahya Bizim programları ile halkla bütünleştiklerine değinen Önsay, “Fakat Ak Parti olarak Kütahya Belediyesini kazanma hedefimize ulaşamadık, her olanda mutlaka bir hayır vardır. Halkımızın bu kararına saygı duyuyoruz. Her seçimin olduğu gibi bu seçimin de galibi Milli iradedir.” Şeklinde konuştu.

‘BELEDİYE MECLİSİNDE EN BÜYÜK PARTİ GRUBUYUZ’

Belediye Başkanlığı seçiminde üçünü parti olurken Belediye Meclis üyeliği seçiminde ise birinci Parti olduklarının altını çizen Önsay, “Belediye Meclisinde 16 koltukla en büyük parti grubu olduk. Milletimize bu teveccühü, güveni ve desteği için teşekkür ediyoruz. Halkımızın lehine olan tüm işlerin yanında olarak şehrimizi büyütme, geliştirme hedefine doğru yürümeye devam edeceğiz.” Dedi.

İl Genel Meclisi seçimlerinde de hem il merkezinde hem de il genelinde birinci parti olduklarını vurgulayan Önsay, son 22 yılda olduğu gibi tüm Kütahya genelinde 546 köy, 15 belde, 12 İlçe ve şehir Merkezinde İl Özel İdarenin en doğru yatırım ve hizmetleri yerine getirmesi hususunda üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Önsay, “Ak Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi eser ve hizmet siyasetimizle farkımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Gönülleri fethetmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

‘TOPARLANIN GİTMİYORUZ’

AK Parti Milletvekilleri Mehmet Demir ve Adil Biçer de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası seçilen Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis Üyelerini, İl Genel Meclisi Üyelerini ve tüm muhtarları tebrik etti. AK Parti ve adaylarını gerek seçim çalışmaları esnasında ve gerekse sandıkta destekleyen tüm Kütahyalılara teşekkür eden vekiller, “Halkımızın bize olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmayacağız.”şeklinde konuştu. AK Parti Eski Milletvekili İshak Gazel’in, “Gevşemeden saflarımızı sıklaştırma zamanı… Toparlanın, gitmiyoruz.” Açıklaması ise dikkat çekti.

HABER MERKEZİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *