RİSK PRİMLERİNE DÜZENLEME SÖZÜ

117

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akkul Emet Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. iş riskinin fazla olduğuna dikkat çeken Atalay, bunun için önümüzdeki toplu iş sözleşmesinde iş riski primlerinin düzenlenmesinde yardımcı olacağını söyledi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akkul, Genel Başkan Yardımcıları Zekeriya Aydın, Mehmet Ali Çakır, Şeref Zeyrek, Türkiye Maden İş Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Bülent Aydın, Yol İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Okçu, Tes-iş Kütahya şube başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Belediye İş Şube Başkanı Alaattin Özçallı, Toleyis Şube Başkanı Mesut Güneş, Tez- Koop İş Kütahya Temsilcisi Ali Kaynak, Emet Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

Emet Bor İşletme Müdürü Ersan Ayten ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette genel başkanlar ve beraberindeki heyet öncelikle Emet Bor İşletme Müdürünü makamında ziyaret edip sonrasında borik asit fabrikalarını gezerek, bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

‘KİTLERE KADRO MÜCADELESİNDEN

ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Bor madenlerine ilk kez geldiğini ifade eden Türk İş Başkanı Ergün Atalay, “İyi ki geldim sizlerin çalışma ortamlarını çalışma şartlarınızı yerinde gördüm” Dedi. İşçilerin çalışma şartlarının yeraltı çalışma şartlarından farkı olmadığına ve iş riskinin fazla olduğuna dikkat çeken Atalay, bunun için önümüzdeki toplu iş sözleşmesinde iş riski primlerinin düzenlenmesinde yardımcı olacağını söyledi. Kitlere kadro mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini dile getiren Atalay, mücadeleyi sürdüreceğine değindi.

İŞÇİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Daha sonra iftar yemeğinde üye işçilerle bir araya gelen protokolde konuşmalar yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Genel Başkanı Nurettin Akçul üyelerle bir araya gelmekten, birlikte iftar yemeğinde buluşmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Son olarak işçilerle birebir iş hayatları ve sorunları konusunda görüşmeler yapan heyet Emet Bor İşletme Müdürlüğüne ve Şubeye ev sahipliği için teşekkür ederek işletmeden ayrıldı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Memiş Guguş, Türkiye Maden İş Sendikası Hisarcık Şubesi olarak kendisi, yönetim kurulu ve tüm çalışma arkadaşları adına Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akkul ve ziyaret heyetine teşekkür edip, hayırlı görevler diledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *