TAVŞANLI SEFERBER OLDU

234

Kahramanmaraş ve 10 ilimizin etkilendiği deprem bölgesine gönderilmek üzere Kütahya Valiliği, Tavşanlı Kaymakamlığı ve Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle başlatılan yardım toplama kampanyası yoğun ilgi görüyor.

Belediye Pasajı’nda oluşturulan yardım toplama merkezi kısa sürede içerisinde vatandaşların uğrak yeri oldu. Vatandaşların yardım merkezine getirdiği yardımlar hiç bekletilmeden hazır bulunan araçlarla hemen yola çıkıyor.

YARDIMLAR KOORDİNELİ ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizin etkilendiği deprem bölgesine gönderilmek üzere Kütahya Valiliği, Tavşanlı Kaymakamlığı ve Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle yardım toplama kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda Tavşanlı Kaymakamlığında daire ve kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Hayrettin Baskın başkanlığındaki toplantıda; yardımların İçişleri Bakanlığı koordinasyonluğunda kargaşaya meydan vermeden düzenli şekilde yürütülmesinin önemi vurgulandı. Yardımlar; Tavşanlı Belediye Pasajı’nda oluşturulan yardım merkezinde toplanmaya başlandı. 

‘YARDIMINI GETİREMEYEN DOLMUŞLARA VERSİN’

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlılıların kampanyaya yoğun destek verdiğini söyleyerek, “Yardım kampanyamızı devletimizin koordinesinde yürütüyoruz. Kütahya Valiliğimizin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Bizlerden ne isteniyorsa o konuda destek oluyoruz. Bu noktada acil ihtiyaç olarak belirlenen eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için kışlık kıyafet, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, temizlik-hijyen malzemesi, yağmurluk ve çizme gibi ürünleri topluyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız kullanılmamış ve sıfır ürün getirmeleridir” dedi. Başkan Güler kadirşinas Tavşanlı halkına kampanyaya verdikleri yoğun destek dolayısıyla teşekkürlerini sundu. Güler, “Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız Belediye Pasajı’nda oluşturulan yardım merkezine getirebileceği gibi, şehir içi hat dolmuşlarına ve taksicilere de yardımlarını teslim edebilirler. Ya da 0 545 382 3770 nolu telefonu arayabilirler” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *