5 ÖĞRENCİ TÜRKİYE 1’İNCİSİ

321

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından Kütahya’da 5 tane öğrencinin tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu açıklayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya için çok iyi bir sonuç olduğunu belirtti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 81 ilde gerçekleştiren sınavın sonuçları belli oldu. Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit Kütahya’dan 5 öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu aktardı.

3’Ü ÖZEL OKUL

2’Sİ DEVLET OKULU

Kütahya’da 5 tane soruların tamamını doğru cevaplayan öğrenci olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit “500 tam puan Türkiye birincisi 5 öğrencimiz var. 5 öğrencimizin üçü özel okullardan ikisi ise Tavşanlı’da devlet okulundan. Kütahya’mızda 5 tane öğrencimizin tam puan alarak Türkiye birinciliğini elde etmiş olmaları bence iyi bir sonuç. Bir önceki yıl bir tane öğrencimiz tam puan almıştı. Şu an 560 birinci öğrencimiz var ve bunun 5 tanesi Kütahya’dan” ifadelerini kullandı.

YÜZDELİK DİLİME

BAKARAK TERCİH YAPIN

Tercih yapacak öğrencilerinin yüzdelik dilime bakarak tercihte bulunmaları gerektiğinin altını çizen Başyiğit “Puanlar her sene öğrencilerin genel durumuna göre değişebilir. Ama yüzdelik dilimler değişmez. Yüzdelik dilimlerde değişim çok az olur” diye konuştu.

HANGİ LİSELER SINAVLA ALIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki okulların 8’inci sınıflarında kayıtlı olan öğrenciler için tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacağını duyurdu. Sınavlı okullarda açılacak kontenjanı Ortaokul genel Müdürlüğü’nün belirleyeceğini dile getiren Başyiğit, kendilerinin daha önce kontenjanlarını girdiğini kaydetti. Başyiğit Kütahya’daki sınavı okulları sıralayarak; “Merkezde Nafi Güral Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Selim Cansız İmam Hatip Lisesi, Ak Şemsettin Kız İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Ali Güral Lisesi Ve Kütahya Lisesi sınav puanına göre alım yapıyor. Bir de meslek liseleri var. Devlet Hatun Meslek Lisesi, KUTSO Meslek Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Necmettin Erkan Meslek Lisesi hem sınavlı hem sınavsız öğrenci alıyor” dedi. Başyiğit, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada düzenleme ile ilgili detayların Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bugün yayımlanacak kılavuzda yer alacağını belirtti.  

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *