ZAMLARA BOŞ TENCERELERLE TEPKİ

303

Memura ve emekliye yapılan zammın son günlerdeki zam dalgasıyla eriyip gittiğini ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Yoksulluğun pençesinde kıvrım kıvrım kıvranan Kütahya’da ne iktidardan ne iktidara destek veren diğer partilerden, zamlarla ilgili en ufak bir açıklama yapma gereği duyulmadı” dedi

‘YENİ BİR ZAM DALGASIYLA

KARŞI KARŞIYAYIZ’

Son günlerde birçok kalemde yapılan zamların İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, basın açıklamasında bulundu. İYİ Parti Kütahya İl Teşkilatında yapılan açıklamada masanın üzerindeki boş tencereler dikkat çekti. AK Parti iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya kalındığını ifade eden Sunel, Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gittiğini ifade etti. Sunel, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletin derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istendiğine değindi.

Bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığını açıklayan Sunel, sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınmasına rağmen servetten elde edilen kazançtan vergi alınmadığına da vurgu yaptı.

‘İKTİDARDAN EN UFAK AÇIKLAMA YOK’

Son seçimde Kütahya’nın AK Parti’ye verdiği destekle Ege Bölgesinde birinci, Türkiye’de 12’nci olduğunu hatırlatan Sunel, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya’da ne iktidardan ne iktidara destek veren diğer partilerden zamlarla ilgili vatandaşa en ufak bir açıklama yapma gereği dahi duyulmamıştır. 22 yıldan bu yana iktidara destek veren Kütahyalı maalesef işsizliğin yoksulluğun pençesinde kıvrım kıvrım kıvranmaktadır. Allah bu ülkede özellikle Kütahya gibi asgari ücret ve emekli şehrinde; yokluk içerisinde yaşamak zorunda kalan herkese kolaylık versin.”

KEPÇE İLE RANT DAĞITILIYOR

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, basın açıklamasında bulunarak İYİ Parti kadrolarının son günlerde yaşanan zamlara karşı mücadeleye devam edeceğini belirtti. Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı ekonomik politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmenin mümkün olmadığını ifade eden Sunel, AK Parti iktidarının dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı topladığını dile getirdi.

‘ZAM VE YOKSULLUKTAN BAŞKA VERECEK

HİÇBİR ŞEYLERİ KALMADI’

Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer dayanmadığını belirten Sunel, AK Parti iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmadığını vurguladı.

Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulandığına değinen Sunel, “Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AK Parti iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

BENZİN İKİ AYDA YÜZDE 70 ARTTI

İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Dolarının bugün 27 TL’ye geldiğine dikkat çeken Sunel, “Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL’yken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur. Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur. Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı İYİ Parti olarak mücadelemiz devam edecektir.” Dedi.

İYİ Partinin bütün kadrolarının milletin sesi olacağına dair hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini dile getiren Sunel, “Ülkemizesin bir an önce düzlüğe çıkması için elimizden geleni yapacağız. Allah bu yokluk içinde milletimize sabır versin.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *