‘ŞEYTANIN BACAĞINI 4’ÜNCÜDE KIRACAĞIZ’

312

Belediye Kütahyaspor’un son sezonlarda şampiyonluk yolunda büyük fırsatları teptiğini ifade eden Teknik Direktör Yusuf Tokuş, yarışın içinde olabilecek savaşçı oyuncuları kadroya dahil ettiklerini vurgulayarak “Üç kez aynı şey yaşanmış ama dördüncü de şeytanın bacağını kırmak ve şampiyonluğu Kütahya’ya armağan etmek istiyoruz” dedi.

Belediye Kütahyaspor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş, Youtube programına katılarak yeni sezon öncesi takıma dair önemli açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar Kampının yorucu ama güzel geçtiğini belirten Yusuf Tokuş, “Sabah 7.30’da ilk, akşam 5’de ikinci antrenmanımızı yaptık. Ligin başlamasına 1 aya yakın bir zaman kaldı. Lig başladığında takımımızı hazır bir şekilde sahada göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘ŞAMPİYONLUĞU KÜTAHYA’YA

ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ’

3’üncü Lig’den 2’inci Lig’e çıkmanın zor olduğunu ifade eden Tokuş, “Birinci olamazsanız play off maçlarını yaşamanız gerekiyor. Kütahya da son 3 yılda büyük fırsatlar tepti. Burada hiç beklemediğiniz sonuçlar çıkabiliyor, biraz da şanslı olmanız gerekiyor. Üç kez aynı şey yaşanmış ama dördüncü de,  şeytanın bacağını kırmak ve beklenen şampiyonluğu Kütahya’ya armağan etmek istİyoruz”şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde aklında isimlerin daha farklı olduğuna değinen Tokuş, “Transfere erken başladığımızı düşündük, tabii ülkedeki ekonomik şartlar malum. Fiyatlar çok yüksekti. Biraz beklememiz gerekti. Büyük rakamlar konuşunca biz stratejimizi değiştirdik. Hem kulübümüze, hem oyunumuza uygun kulübün menfaatine fiyat aralığında bizlere uyan oyuncu grubuna yöneldik. Bildiğimiz oyuncuları transfer ettik. Sportif direktörümüzün, kulübün, bizim listemizde olan oyuncular ile karma yaptık. Bu yarışın içinde olabilecek oyucularla şampiyonluk yarışına dahil olacağız.”dedi.

 ‘SAVAŞÇI OYUNCULARI KADROYA KATTIK’

Belediye Kütahyaspor’un grubunda iyi takımlar olduğuna dikkat çeken Tokuş, ilk iki maçın zorlu geçeceğini ifade etti. Gruptaki takımlardan Erbaaspor’un  güzel transferler yaptığını, Karabük’ün takımı bozmayıp yeni takviyeler yaptığını ve Kuşadası’nın en iyi kadrolardan birine sahip olduğunu dile getiren Tokuş , “Maçlar zorlu geçecek ama bizim de kadromuz savaşçı oyuncularla dikkat çekiyor.” Dedi. Sezon başlamadan önce bir ekip ruhu oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Tokuş, sezon başlamadan önce esiklerini de birer birer gidereceklerini aktardı. 

2000 üstü oyuncu gruplarını bulundurulması zorunluluğuna dair de konuşan Tokuş, 6 oyuncunun esame listesinde 2’sinin sahada olması gerektiğine değindi. Bu kuralım çoğu takımın dengesini bozacağını ifade eden Tokuş, o genç oyuncuları bulamayan takımların sıkıntı çekeceğini ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *