‘ASİSTANLARIMIZIN TEMEL HEDEFİ PROFESÖRLERİMİZİ GEÇMEK OLMALI’

265

DPÜ’nün temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Asistanlarımızın temel hedefi profesörlerimizi geçmek olmalı.” İfadelerini kullandı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İslami İlimler Fakültesinde akademik ve idari personelle buluştu.

İİF Toplantı Salonu’nda fakülte yönetimimizle birlikte akademik ve idari personelimizle bir araya gelen Rektör Kızıltoprak, kurum olarak temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğunu hatırlattı.

‘AKADEMİK ÜRETİMİ HAKKIYLA YAPMALIYIZ’

Akademik üretimi hakkıyla yapacaklarını dile getiren Kızıltoprak, “Asistanlarımızın temel hedefi profesörlerimizi geçmek olmalı. Eğitim öğretim işini yürütürken başka bir işlerle ilgilenmeyeceğiz. En iyi görsel malzemelerle derslerimizi şekillendireceğiz. Öğrenciler arasında bir ayrım yapmayacağız ve hepsinin seviyesini yükseltmeye gayret edeceğiz. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türkçeyi ana dilleri gibi konuşmalarını sağlayacağız. Onları kendi kültürümüzle adeta saray terbiyesi almış gibi yoğuracağız.” Şeklinde konuştu.

‘ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİ TOPLUMU AYDINLATMAK’

Bir diğer önceliklerinin, ülke bürokrasisine millî eğitim sistemine, sanayisine, ticaretine katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Kızıltoprak, “Bunu da karz-ı hasen düşüncesini vakfederek, yardımlaşarak, borç kültürü ve iş ahlakı oluşturarak ve toplum içine girip bunları anlatarak yapacağız. Dördüncü önceliğimiz ise toplumu aydınlatma görevi. Bunu yapmazsak öğrencimize, üniversitemize, şehrimize katkı sunamayız. Devletimizin kadrolarında çok nitelikli kişiler bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile sürekli iletişim hâlinde olacağız. Hatta kendilerini üniversitemizdeki toplantılara davet edip bu kurumların bizlerden ne beklediklerini ilk ağızdan öğreneceğiz.” İfadelerini kullandı.

Rektör Kızıltoprak konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Ali Çelik’in yaptığı sunumla fakülte hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Prof. Dr. Kızıltoprak, toplantının son bölümünde ise tek tek personel ile tanıştı ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *