GENÇ GRUP’UN 20. YILI GALA GECESİYLE TAÇLANIYOR: İKİ İŞÇİNİN EVLADINDAN ULUSLARARASI BAŞARI

504

Genç Grup Şirketler Topluluğu’nun 20. Yılının düzenlenecek Gala Gecesiyle kutlanacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan iki işçinin mühendis olan evlatları olarak Kütahya’dan çıkıp ulusala gerekirse uluslararası projelere imza atabileceğine vurgu yaparak “Bence bu bizim kadar Kütahya’nın da haklı gururu” dedi.

20’inci yılını kutlayan Genç Grup Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan ve CEO Kadir Görenli bir basın toplantısı düzenleyerek 20’inci yıl vesilesiyle düzenlenecek Gala Gecesi’ni duyurdu. Cihan ve Görenli gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak, başarı serüvenlerini paylaştılar.

‘KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİNİZ YOK’

Gençlere tavsiyelerde bulunan Genç Grup Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan 20 yıl önce çıktıkları yolda belirli riskler aldıklarını belirterek “Şu anki gençlerde risk almayla ilgili bir sorun olduğunu analiz ediyorum. Gençlere söyleyeceğimiz en önemli konu aslında kaybedecek hiçbir şeyleri olamadığı. Sadece risk alabilmeleri lazım” ifadelerini kullandı.

‘20 YIL ÖNCE 13 METREKARE

BİR OFİSTE BAŞLADIK’

20 yıl önce 13 metrekare bir ofiste bu işe başladıklarının altını çizen Cihan “Ama şimdi bakıyorum 20 yıl sonrasına başarıyı tabi kendimizde elde ediyoruz ama Rabbim’inde ihsanı var. Bunu da unutmamak lazım. Ben bu ihsanı o ofisin bereketi ihsanı olarak da görüyorum. Ama en önemli konu bütün riskleri göze almak. Ve ortaklığın bir sinerjisi var. Benim eksiğimi sen senin eksiğini ben tolere ederim şeklinde ilerlediğinizde riskler beraber göze alınıyor” diye konuştu.

Liderlik ve önderlik noktasında bir takım adımlar atıldığını ve karar verirler doğru anlaizler yapılması gerektiğini ifade eden Cihan “Biz hedefler koyuyoruz ama önemli olan bu hedefleri yürütebilecek ekibinizi ve ekip başlarınızı iyi seçebilmek. Rabbim konuda da bize ihsanını göstermiş ki. Bizim şu an tüm şirketlerimizin başındaki arkadaşların hepsi işlerini dört dörtlük yapıyorlar ki bizi 20 yılda böyle bir başarıya taşıdılar” şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’DAN ÇIKIP ULUSLARARASI

PROJELERE İMZA ATALABİLİYOR’

Gençlerin iş tozunu yutarak iş hayatını öğrenmenin de önemine değinen Cihan “Biz de bu tozu yuttuk. Buralara çok zahmetlerle geldik. Kadir beyin babası maden işçisi, benim babam bir inşaat işçisi. İki işçinin evladı mühendis oluyor. Ve bunlar şu anda Kütahya’dan çıkıp ulusala gerekirse uluslararası projelere imza atabiliyor. Bence bu bizim kadar Kütahya’nın da haklı gururu” diye konuştu.  

‘GALA GECESİNDE

BİLAL SONSES SAHNE ALACAK’

Bu gururu 20’inci yıllarında bütün çalışanları, paydaşları ve müşterileri ile bir araya getirerek organizasyonla taçlandırmak istediklerini kaydeden Cihan ”Hem geçtiğimiz 20 yılın mimarlarına teşekkür etmek hem de müşterilerimiz arasında bir iletişim ağı oluşturmayı hedefleyerek 20. Yıl Gala Gecesini düzenlemeye karar verdik” dedi. Cihan, Gala Gecesinde 20 yılın mimarlarına ödüller takdim edileceğini ve ülkemizin en popüler sanatçılarından biri olan Bilal Sonses’in katılımlarıyla 20. yıl konseri düzenleneceğini ifade etti.

‘GENÇ GRUP SİZE YETER’

Genç Grup Şirketler Topluluğunun temellerini 2004 yılında 13 m2 bir ofiste attıklarını ifade eden Genç Grup Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan 20 yılın sonunda ise ülkemize, Kütahya’ya yaklaşık 5 Milyar TL katma değer kazandırdıklarını ifade etti.

Genç Grup olarak ‘Değişime bizimle başlayın’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Cihan 10. yıllarında ‘Genç Grupsa Yapar’  diyerek devam ettiklerini dile getirdi. 11. yıllarında artık Kütahya’da kazandıkları kazanımları ve tecrübeleri ulusala yaymak için ‘Yatırım Milli İstihdam Yerli’ sloganıyla şubeler açma kararı aldıklarını ve kolları sıvadıklarını belirten Cihan “İlk olarak 2015 de Ankara,2016 da Balıkesir’e ve 2017 de Çanakkale’ye şube açarak kazançlarımızı yatırıma dönüştürerek, istihdamları da yerli sağladık. Böylelikle Kütahya’nın adını oralarda duyurduk hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olduk. Geldiğimiz noktada ise 20. yılımızda ve sonrasında ‘Genç Grup Size Yeter’ sloganımızla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘50 FARKLI KALEMDE

HİZMET SAĞLIYORUZ’

Genç Grup’un neden yeterli olduğunu açıklayan Cihan “Farklı firmamız ile Genç Grup Çatısı altında 150 ye yakın teknik kadromuzla, müşterilerimize 50 farklı kalemde hizmet sağlıyoruz. Müşterilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak ve onların ticari hayatlarında yanlarında olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

20 yıl boyunca 12.000 ‘in üzerinde müşteriye hizmet vererek sektörde de öncü denilebilecek bir konuma eriştiklerini belirten Cihan “Sektörde lider olmamızı sağlayan çalışanlarımıza, paydaşlarımıza ve müşterilerimize teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

‘EN BÜYÜK GÜÇ NETWORK’

En büyük gücün network olduğunu dile getiren Cihan “Eğer bu gücü güzel ve hedefe uygun bir şekilde kullanabilirseniz siz artık müşteri arama zahmetinde bulunmazsınız. Network oluşmuşsa müşteri zaten o noktadan sonra oluşan networkü müşteriye entegre etmek kalıyor size. Ve biz bunu 50 farklı alanda hizmet sunarken müşterimizi her alanda bir tık ileriye taşıyarak dokunuşlar yaptık. Biz yatay büyümeyle çok büyük adımlar attık” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL YÖNDE DE BAŞARILI

PROJELER ÜRETİYORUZ’

Şirket olarak çalışma arkadaşlarına da olanak sağladıklarına değinen Cihan “Örneğin biz geçen sene şöyle bir şey başlattık. Çalışanlarımızın lise 1’den 2’ye geçen çocuklar gelsinler 3 aylık dönemde bizde staj yapsınlar. Ve biz çocuklarımıza maaş verelim, sigortalarını başlatalım. Eyt gündeme gelince de bunlar da çok önemli hale geldi. 20 yıl sonra çocuklarımız böyle bir şanstan faydalanmış olsun. Çocuğumuz orada bir doktor ablasını mühendisi, muhabesicisini gördüğünde 3 aylık sürede o havayı teneffüs edebilsin ve kendisi neden böyle bir kolunda yer alamayım diyerek kendine gelecek hedefleri belirleyebilsin. Bunun haricinde personelimizin çocuklarına karne günü etkinlikleri yapıyoruz. Dünya çevre gününde biz, personelimiz ve hepimizin ailesiyle dünya çevre gününde Kent Ormanını temizledik. Aslında sosyal yönde de başarılı projeler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

‘SONRAKİ 20 YILI GENÇLERE

BIRAKMAK İSTİYORUZ’

Göz göze temas yakından bir iletişime çok önem verdiğini dile getiren Cihan başarı hikâyelerinin bu şekilde karşıya aktarmanın mümkün olduğunu belirtti. Bununla ilgili bir proje hazırlığı içerisinde olduğunu ifade eden Cihan “Gençlerin hedef belirleyebilmeleri adına, gençlerle iş insanlarını buluşturmak istiyoruz. Bir gencin 1. Sınıfta son sınıfa geçene kadar hayaller kurması gerekiyor. İlk olarak o ildeki başarılı iş insanlarından, 2. Sınıfa geçtiğinde bölgedeki 10 ildeki iş insanlarından, 3. Sınıfa geçtiğinde ulusaldaki 4. Sınıfa ise uluslararası başarılı 10 insanı gençlerle buluşturup öğrencilerimizi 1’den 4’e kadar bir zirve çizgisini oluşturabilmelerini sağlamak gibi hayalim var. Bunu tamamen sosyal bir proje çerçevesinde yapacağız. Artık genç grup bir sonraki 20 yılını gençlere bırakarak devam etmek istiyor” ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKİYE’DE TANINAN BİR FİRMAYIZ’

İki genç mühendis olarak 20 yıl önce bu yola çıkarken hayalleri olduğunu kaydeden Genç Grup Şirketler Topluluğu CEO’su Kadir Görenli “Ama ticari zekânın da üzerine konularak ilenebilecek bir yol bu. Önünüze çıkan fırsatlar her zaman kurmadığınız hayalleri o an aklınıza sokabiliyor. Bizim çeşitli işkollarımızda da bu bağlamamda entegre olarak gelmiştik” dedi.

İlk başta işe başlarken yaptıkları işleri şimdi yapmadıklarına vurgulayan Görenli Biz bir evrim geçirdik. Dünya nasıl evrimleştiyse biz de genç grup olarak bir evrime uğradık ve ciddi anlamda iş kolları ekledik kendimize. Örneğin bir proje birimimiz var. Proje biriminde artık bir Türkiye firması olduk. Türkiye’nin her ilinde her kuruma proje yazabilen kabiliyetleri olan bir firmayız. Ve bu anlamda Türkiye’de tanınan bir firmayız” ifadelerini kullandı.

‘AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARINI

BÖLGEMİZE SUNUNUYORUZ’

645’in üzerinde projelerinin onaylandığını aktaran Görenli “Yaklaşık 250 milyon euroluk bir katma değer oluşturduk. Bundan sonra daha fazla oluşturmak için sürekli ekibimizle birlikte çalışmalarımızı yapıyoruz. Avrupa Birliği fırsatlarını en iyi şekilde bölgemize sunmaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğimiz. Hedeflerimiz var. Bundan öncede vardı. Hedeflerimize ulaştık. Ulaşamadığımız hedeflerimiz elbette var. Ama yenilediğimiz hedeflerimiz de var. Her zaman hedefleri olan bir firmayız” şeklinde konuştu.

‘MAALESEF ÇOK FAZLA

GİRİŞİMCİ GENCİMİZ YOK’

Gençlere seslenen Görenli girişimci gençlerin olduğu ancak çok fazla olamadığına dikkat çekerek “Gençlerimiz, sebebini çözemediğim bir şekilde kolay yoldan para kazanma yöntemine geçme yönelimindeler. Kafalarında iş fikri olan gençlerle görüştüğümüzde projenin safhaları ve anlattığımız yollarını anlattığımızda biraz yorucu olduğunu görüyorlar ve vazgeçiyorlar. Başladıkları işi bitirmiyorlar. Başladığı işi bitirmeyen insan gerçekten işi kafasına koymamış demektir. Başarılı olamaz. Maalesef çok fazla girişimci gencimiz yok. Bunu bizim gençliğe aşılamamız lazım diye düşüyorum” diye konuştu.

‘KAYBEDEBİLECEĞİNİZ

TEK ŞEY ZAMAN’

Gençlere risk almayı öğretmenin önemini vurgulayan Görenli sözlerine şöyle son verdi; “Gençlerin kaybedeceği bir şey olmayacağını bilmesi en büyük kayıplarının sadece zaman olacağını kabullenmelerini bizim de anlatmamız, onları ikna etmemiz lazım. Biz bunu göze aldık ve şu anda 150’nin üzerinde çalışanla bir firma olduk. Üretim sektöründe 150 belki az bir sayıdır ama hizmet sektöründe 150 sayısı çok zor bir sayıdır. Kolay ulaşılabilir bir sayı değildir. Ama biz üzerine koya koya gidiyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *