BAŞKAN IŞIK’TAN ‘RAYLI SİSTEM’ AÇIKLAMASI: DÜNYA FARKINDAYKEN NASIL YAPACAĞIZ?

219

Kütahya’da yıllardır tartışma konusu olan ulaşım ile ilgili tramvay, troleybüs gibi farklı farklı alternatiflerin devreye girilmesi ile ilgili Belediye Başkanı Alim Işıktan yeni bir açıklama daha geldi. Şehrin nüfusunun 300 bine ulaşmadan sistemlerin fizibil olmadığını belirterek “Dünya farkındayken nasıl yapacağız?” dedi.

Yıllardır şehir içi ulaşım noktasında çeşitli alternatifler sunulsa da bir türlü bu alternatifler devreye sokulamadı. Vatandaşlarında özellikle toplu taşımada kullanılması adına talep ettiği alternatif çözümlerle ilgili birçok iddia ortaya atılsa da sonuç alınamadı.

Yaklaşık 10 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından yeni teknolojiyle donatılmış troleybüs sisteminin kente getirilmesi ile ilgili girişimlerde bulunmuş ve İstanbul Ulaşım AŞ yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilmişti. Ancak troleybüs ile ilgili sonrasında bir gelişme olmazken bu çalışma sonuçsuz kaldı.

‘HAYIR DENİLMEMESİ GEREKİYOR’

Ulaşım ile ilgili olarak ortaya atılan açıklamalarından Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ta devletin gücü ile yapılacak raylı sisteme hayır denilmemesi gerektiğini açıkladı. Geçen Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Işık “Ulaşım bu şehrin en büyük sorunlarında biri. Devletin gücü ile yapılacak bir sisteme raylı sisteme hayır demeyelim. Ama nerede yapacağız raylı sistemi? Zaten mevcut yol genişliğimiz ancak yeterken bu şehrin nüfusu 300 bine ulaşmadan sistemlerin fizibil olmadığının dünya farkındayken nasıl yapacağız?” ifadelerine yer verdi.

ULAŞIM AĞI İLERLEYEN ZAMANLARDA KURULABİLİR

Alınan bilgilere göre Şehir içinden geçen TCDD’ye ait demir yolu hatlarının tren saatleri dışında kullanılması adına bir çalışma yapıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Eğer şartlar sağlanırsa Özellikle Zafertepe-Üniversite arasında bir ulaşım ağı ilerleyen zamanlarda kurulabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *