TRT EKİPLERİ GENÇ YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI ‘HABERLER BU KEZ ÖĞRENCİLERDEN’

377

Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, J4J Mobil Gazetecilik Atölyesi çalışmalarında ortaya koydukları projeleri TRT ekipleri değerlendirdi. Proje Koordinatörü Alpay Arı, şu ana kadar ilk kez Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi’nde kendisini şaşkınlığa uğratan kalitede işler çıktığını belirtti.

AB Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı iş birliğiyle, Erasmus+ Programı kapsamında TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinde J4J Mobil Gazetecilik Atölyesi düzenlendi. “Gazetecilik 101” , “Hikaye Anlatıcılığı” , “Saha Yapımcılığı” ve “Mobil Gazetecilik” dersleri ile atölye çalışmalarını tamamlayan öğrenciler 17 farklı video proje ortaya koydu.

Öğrencilerin hazırladıkları videolar projenin son gününde düzenlenen ödül töreni öncesi TRT yetkilileri tarafından içerik ve biçim olarak değerlendirildi. Ödül törenine Kütahya Vali Vekili Aydın Börü, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Ortaöğretim Şube Müdürü İrfan Kanık katıldı. Projede Tuğçe Ertuğrul, Sudenaz Çelebi, Rümeysa Karadaş, Elif Güder ve Sedanur Coşgun’un yer aldığı grup birinci oldu.

TRT EKİBİ DEĞERLENDİRDİ

TRT ile ikinci etkinliğe imza attıklarını ifade eden Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet İren, “Birincisini pandemi döneminde uzaktan yapmıştık, inşallah geleneksel hale gelir. Öğrencilerimizi TRT’nin profesyonel ekibi ile buluşturmanın büyük gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bir gün eğitim alıp üç günlük sürede bir ürün ortaya çıkardılar. Bu ürünü herkesin gözü önünde sundular, eleştirileri dinlediler ve ürünlerini savundular. İlerde İletişim Fakültesi düşünmeyen öğrencilerim “Ben acaba sinema mı okusam” demeye başladı.”ifadelerini kullandı. Okul olarak özgüvenli ama ukala olmayan öğrenciler yetiştirme hedefinde olduklarına değinen İren, öğrencilerin aynı zamanda sosyal medyada gördükleri haberleri dezenformasyona yakınlığını da inceleme yetkinliği kazandıklarını vurguladı.

‘İLK KEZ BU KADAR KALİTELİ İŞLER GÖRDÜM’

Şu ana kadar hem Türkiye’de hem dünyada gezdikleri okullar arasında üniversite öğrencileri de dahil Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi’nde kendisini şaşkınlığa uğratan kalitede işler çıktığını belirten Proje koordinatörü Alpay Arı, Kütahya’nın böyle bir liseye sahip olmasının öğrenciler adına büyük bir şans olduğunu ifade etti. 

‘GAZETECİLİK BAKIŞINI KAZANDINIZ’

Tüm öğrencileri tebrik eden Kütahya Vali Vekili Aydın Börü, “Okul müdürümüzün, öğretmenlerimizin böyle pırıl pırıl gençler yetiştirmesinden memnuniyet duydum. Bir ülkenin umunu gençleridir. Ülkemiz bulunduğu coğrafyanın genç nüfus itibariyle en büyük ülkesi. Gençlerin hedeflerinin, projelerinin olması bize büyük mutluluk veriyor. Bugün burada gençlerden bir şeyler öğrendik. TRT temsilcileri burada Anadolu’yu geziyor genç yetenekleri keşfediyorlar, tecrübelerini paylaşıp vizyon katıyorlar. Sosyal bilimler üzerine çalışan biri olarak bu etkinliklere katılmayı çok önemli buluyorum. Belki içinizden çok güzel haberler yapacak gazeteciler çıkacak. Ama belki içinizden yöneticiler sanatçılar çıkacak ama siz bugün bu etkinlikte gazetecilik bakışını almış olacaksınız bu bakış size hayatında bir yol gösterici olacak.” Şeklinde konuştu.

‘YETENEKLERİMİZİ KEŞFETTİK’

Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Gülendam Zeynep Kılıç, “Haber yapmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Okulumuzda çok iyi potansiyeli olan arkadaşlarım olduğunu gördüm. TRT ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi. Okulun kendisine  çok şey kattığını dile getiren Özge Kahraman, “Ben çok fazla okul değiştirdim ilk kez bu kadar çok sosyal etkinliğe katıldım. İlk defa kendimi bu kadar geliştirebileceğim bir etkinliğe dahil oldum. Yeteneklerimizi keşfettik, dışarı çıktım, insanlarla röportaj yaptım. Ödülü alamamış olsak da çok güzel bir deneyimdi TRT ekibine teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *