KÜTAHYA’DAKİ TÜM SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ

156

Kütahya’yı ziyaret eden Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Kütahya Belediyesi Başkan Adayı; Muammer Sarıkaş ile birlikte şan, şöhret, koltuk, rant peşinde olmadan çalışacaklarının sözünü vererek “Kütahya’nın ne kadar sorunu varsa kökten çözeceğiz” diye konuştu.

‘ANADOLU BASINI KALE KOMUTANI GİBİDİR’

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar bir dizi ziyaret için Kütahya’ya geldi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret eden Nacar, Anadolu basınının her zaman desteklenmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak “Ulusal dediğimiz basın küresel etkilere çok açıktır. İşgalci politikalara teslim olmuştur. Onların etkisinde de kalmaya devem ediyor. Ama Anadolu basını hiçbir zaman öyle olmamıştır. Kuvâ-yi Milliyeyi her zaman yürekten desteklemiştir. Her ildeki basınımız bizim kale komutanımız gibidir. Basın mensuplarımızın özgürce yayın yapmasına zemin hazırlayacak gerekli düzenlemeleri imkânların sağlanması gerekir” dedi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına Millet Partisi Kütahya Belediye Başkanı Adayı Muammer Sarıkaş, Millet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Mallı yönetim kurulu ve teşkilat üyeleri, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı.

‘KAHRAMANLAR YURDUNDA OLMAKTAN MUTLUYUM’

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar Osmanlı Cihan Devletinin kuruluşunu Osman Gazi’nin liderliğinde 1299’da omuzlayan kahramanların yetiştiği kahramanlar yurdunda olmaktan duyduğu mutluluğunu dile getirerek konuşmasına başladı. Nacar “Türk Milleti’nin boynuna Şark Meselesi projesi ile Sevr idam ipini geçirmek isteyen emperyalist dünya devletlerine Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde 30 Ağustos 1922’de son dersi verdiğimiz Milli Mücadele zaferlerinin yazıldığı kahramanların harman olduğu yerlerde olmaktan mutluyum!” dedi.

‘MİLLET PARTİSİNE OLAN ZARURET ORTAYA ÇIKMAKTA’

Kütahya’da ve tüm Türkiye’de tarihi bir ana şahitlik edildiğini belirten Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar “Çünkü Millet Partisi 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye’nin 81 ilini tamamında çok şükür seçimlere katılmaktadır. 81 ilin önemli bir kısmının ilçelerinde il genel meclisinde aday göstermekte belediye meclis üyeliklerine aday göstermektedir. Millet partisi kadrolarının büyük bir azim ve karalılıkla fedakârlıkla vermiş oldukları mücadelenin bir eseridir. Millet Partisine olan zaruret her geçen gün bir kez daha ortaya çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘ÖTEKİLEŞTİREN, ÇİRKİN VE KİRLİ BİR SİYASET YAPIYORLAR’

Seçimlere giderken demokratik olmayan bir yarışın içerinde bulunmakta odluklarının altını çizen Nacar “Bir tarafta siyasi iktidar ve ortakları devletin bütün imkânlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürütmektedir. Diğer tarafta ise başta ana muhalefet partisi olmak üzere diğer muhalefet partileri yönetimlerindeki belediyelerin bütün imkânlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürütmektedirler. Oysaki iktidar hoyratça yetim hakkı demeden kul hakkı demeden devletin bütün imkânları belediyelerin bütün imkânları seçim çalışmalarında kullanılmaktadır. Bu seçim çalışmalarında devletin ve belediyendin imkânlarını kullanarak yapmış olduğu çalışmalar haramdır” dedi. Hukuk açısında da bu seçimlerin meşruiyetinin her zaman tartışılmaya devam edeceğini dile getiren Nacar “Böyle yapıyalar ama millete bir çözüm önerisinde mi bulunuyorlar milletin yarasına merhem olacak çözümler mi sunuyorlar? Sürekli ötekileştiren kutuplaştıran ayrıştıran çirkin ve kirli bir siyaset yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara seslenen Nacar, tarihi ve siyasi bir gerçeğin tespitini tarihe kazımak istediğini belirtyerek “Ne yazık ki Millet Partisi dışındaki partilerin beldeleri ve ülkeyi yönetme konusunda kendilerine özgü bir programı, projesi ve kadroları yoktur. Bu partiler Batı dünyasının kör taklitçisi ve icazetli köle politikacıları durumundadır. Programları ya kötü bir taklittir veya dışarıda yazılıp gelmiştir. Bu partilerin içerisinde beğendiğimiz, takdir ettiğimiz çok kıymetli, çok değerli, kendini yetiştirmiş pırlanta temizliğinde insanlar/ dostlar olmasına rağmen maalesef siyasi hayatımızın durumu budur. İşte bu taklitçilik ve icazetçilik sebebiyle Türkiye, eğitimde, ilimde, hukukta, sanatta, kültürde, siyasette, teknikte, teknolojide, bilişimde, uzayda, sanayide, ekonomide, medeniyette yoktur! Bugün içinde bulunduğumuz fakirliğin, yoksulluğun, acizliğin, dışa bağımlılığın sebebi bu körű körüne taklitçilik ve icazetçilik hastalığıdır. Bu hastalıklı yapı ülkemizin sömürülmesinin, sömürgeleştirilmesinin de sebebidir” diye konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN TRAFİK VE

YOL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Belediyelerin sorunlarını ilimle, ehliyetle, liyakatle, emanetine, ortak akılla çalışarak yöneteceklerinin sözünü veren Nacar Kütahya Belediyesi Başkan Adayı; Muammer Sarıkaş’ı ve Tavşanlı Belediyesi Başkan Adayı; Mustafa Göktekin’i tebrik edip, çalışmalarında başarılar diledi. Seçildiklerinde doğrularının yanında yanlışlarının karşısında olacak olan biziz! Çözemedikleri sorunlara çözüm aramakta yardımcıları da biz olacağız. Millet Partisi rant belediyeciliği değil, çağdaş yeşil kent belediyeciliği yapacaktır, hizmet belediyeciliği yapacaklarını kaydeden Nacar “Belediye Başkanlarımız seçildiklerinde, Kütahya’nın trafik sorunu, yol sorunu, su sorunu, imar ve inşaat sorunu, depreme dayanaksız yapı sorunu gibi ne kadar sorunu varsa kökten çözeceğiz haksızlığa, hukuksuzluğa, hırsızlığa, yolsuzluğa, rantçılığa, israfa, kayırmacılığa, partizanlığa, şehirlerin anayasası sayılan imar planları ile sık sık oynamasına, beton yığını kentleşmeye son vereceğiz. İlmin rehberliğinde, istişare ile ehliyetli, liyakatli, çalışkan, emanet ehli, yetkin kadrolarla divalen yönetecek, insana ve millete hizmet götüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Kütahya’da başta olmak üzere tüm Türkiye’de Millet Partililerin şan, şöhret, koltuk, rant peşinde olmadan çalışacaklarının altını çizen Nacar sözlerine şöyle son verdi; “Köylerimizi, ilçelerimizi ve şehirlerimizi insanların maddi ve manevî tüm ihtiyaçlarının rahatça karşılanabildiği mutlu, huzurlu, zengin, medeniyet ikliminin yaşanabildiği örnek yerler haline getireceğiz.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *