YÜZYILLIK DESTAN “ATEŞ” KÜTAHYA’DA SAHNELENDİ

172

Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlanan “100 Yıllık Destan Ateş” isimli tiyatro oyunu Kütahya’da sahnelendi. Milli Mücadeleyi dev oyuncu kadrosu ile anlatan oyun Kütahyalılardan büyük beğeni aldı.

Kurtuluş Savaşı mücadelesi ve cumhuriyetin ilanına kadar yaşanan kahramanlık hikayelerini ve milli mücadele ruhunu konu alan Yüzyıllık Destan “Ateş” adlı oyun, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Tek perdelik oyunu Vali Musa Işın, Milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve çok sayıda sanatsever izledi.

Haluk Özenç’in yazdığı, Barış Erdenk’in yönettiği oyun, Sibel Erdenk’in koreografisi ile seyircilerden büyük beğeni topladı.

TAMER KARADAĞLI’DAN ZİYARET

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, oyunu Kütahyalılarla birlikte seyreden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı makamında ağırladı. Karadağlı’yı şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Işık, şehrimizdeki kültür ve sanat etkinlikleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu misafirine hediyesini takdim etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *