‘HER ŞEY MÜMKÜN ANCAK SUSUZ ASLA’

143

TEMA Kütahya İl Temsilcisi Mustafa Satılmış, Orman Haftası ve 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle orman ve suyun korunması için acil önlemlerin şart olduğunu belirtti. Satılmış, “Her şey mümkün ancak susuz asla.” İfadelerini kullandı.

TEMA Vakfı, Orman Haftası ile 22 Mart Dünya Su Günü’nde daha iyi ve barışçıl bir dünya için orman ve su varlıklarının önemini vurguladı.

HER YIL ORTALAMA 10 MİLYON HEKTAR ORMAN YOK OLUYOR

Ormanların iklim krizinin etkilerinin azaltılmasında, biyolojik çeşitlilik ve su varlıklarının korunmasında kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Ancak ormansızlaşma nedeniyle dünyada her yıl ortalama 10 milyon hektar orman alanı kaybediliyor ve orman yangınları sebebiyle yaklaşık 70 milyon hektar alan olumsuz etkileniyor. Ormanlar ayrıca erişilebilir suyun da yüzde 70’ini sağlıyor.” Şeklinde konuştu.

Türkiye’nin su potansiyelinde 2030 yılına kadar yüzde 20 azalma beklendiğini aktaran Ataç, azalan su varlıklarımızı korumak için hemen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘KORUYUCU ÖNLEMLER ŞART’

TEMA Kütahya İl Temsilciliği de çevre duyarlılığı ile geçen bu hafta boyunca önemli etkinliklere imza attı. 22 Mart Dünya Su Günü’nde TEMA Kütahya İl Temsilcisi Mustafa Satılmış, “Her şey mümkün ancak susuz asla.” İfadelerini kullandı. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığına değinen Satılmış, su varlığımızı korumak için hem bölgesel hem de merkezi önemler alınmalı.” İfadelerini kullandı. Suyu ve ormanı korumanın birbirinden bağımsız olmadığına değinen Satılmış, alınacak bu önlemlerin çocuklarımıza daha iyi bir gelecek anlamına geleceğini vurguladı.

Ülkemizdeki madencilik izinlerinin ormanların ve su varlıklarının geleceğini tehdit ettiğine dikkat çeken Satılmış, TEMA Kütahya olarak orman ve suyun korunması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Satılmış, daha yaşanabilir bir dünya için herkesi, orman alanlarını ve su varlıklarını korumaya ve çalışmalarına destek olmaya davet etti.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *