YEŞİL OSB HEDEFİNE BİR ADIM DAHA ARITMA TESİSİNDE KAPASİTE ARTACAK

420

Modern teknolojilerin son yenilikleri ile Kütahya OSB Atıksu Arıtma Tesisinde kapasite artırılacak. Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin daha fazla atık suyu güvenilir bir şekilde arıtılabilmesini sağlayacak proje ile çevreyi daha üst seviyede korumak için önemli bir adım daha atıldı

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırım çalışmaları başladı. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yapılan çalışmalar hakkında yapmış olduğu açıklamalarında; Gelişen ve büyüyen Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle hareket etmenin, öncelikli hedeflerden biri olduğuna dikkat çekilerek bu nedenle, Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapılan inşaat çalışmalarının, bölgedeki atıksu arıtım kapasiteni artırmak ve çevrenin daha üst seviyede korunması için bir adım daha atılmasını sağlayacağı belirtildi.

DAHA ETKİN ARITMA SAĞLANACAK

Yeni projenin, modern teknolojilerin en son yeniliklerini kullanarak atıksu arıtma sürecini daha etkin hale getireceğine dikkat çekilen açıklamada Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı, yeni proje ile birlikte arıtılan suların kalitesini yükseltmek, çevreye zarar vermeden geri dönüşüm potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak ve doğal kaynakları korumak için daha fazla çaba harcayacaklarını vurguladı.

Kütahya OSB Atıksu Arıtma Tesisindeki kapasite artışın, Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm işletmelerin daha fazla atık suyunu güvenilir bir şekilde arıtılabilmesini sağlayacağına değinilirken “Böylece, yatırımcılarımız daha çevre dostu uygulamalara yönelerek sürdürülebilirliğe daha fazla katkıda bulunacak ve çevre kalitesinin iyileştirilmesine önemli bir katkı sağlayacaktır.” denildi.

ÇEVREYE DUYARLI BİR YAKLAŞIM

Ayrıca, inşaat çalışmaları sırasında çevresel etkileri en aza indirmek için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtilirken “Yerel ekosisteme ve doğal yaşam alanlarına olan hassasiyetimizi koruyoruz ve sürdürülebilir bir gelecek için her adımda çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyoruz. Bu inşaat çalışması, sanayi sektöründe sürdürülebilirlik standartlarını yükseltmek ve çevre dostu bir gelecek inşa etmek için önemli bir adımdır. Atıksu arıtma tesisimizin kapasitesinin artırılması, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma amacımıza ulaşmamızı daha fazla sağlayacaktır.” İfadelerine yer verildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *